12/16/12 20:25
(http://www.klassa.bg/)

Стоичков даде интервю за Мика, говори за благотворителност

Христо Стоичков даде интервю на дъщеря си Мика за предаването по bTV "Нека говорят", за да направи равносметка на 2012-та година и най-вече да даде светлина на кампанията на Литекс за подпомагане на деца в неравностойно положение.

"Оранжевият" клуб прави парично дарение и екипировка за домове за деца без родители, като Камата заяви, че ще бъде хубаво всички отбори да се включват в подобни инициативи.

Стоичков говори също за моментното състояние на Литекс и българския футбол като цяло, а също така и за детско-юношеските школи.

"Мъчим се да поправим грешките, които сме допуснали и в следващите мачове да не се повтарят. Аз съм доволен от старанието и желанието, но играчите е време да разберат, че професията е на първо място.

Най-лесно се работи с млади футболисти, а ние имаме най-младият отбор. От нашата школа има най-много играчи във всички национални гарнитури. Това показва, че се работи правилно и има правилен подход от страна на собственика.

Аз имам една школа в България - в Етрополе, откъдето повечето играчи са вече в чужбина. Преди известно време бяхме 5-ти на Световно първенство за ученици и наш футболист стана голмайстор на турнира с 5 попадения. Получихме престижна награда за най-бързо развиваща се школа за Европа.

Като представяне националният отбор беше много добре през 2012-та, единствено евроучастниците ни не се представиха на ниво. Но първенството се развива добре, има прогрес. Хубаво е, че млади футболисти от школите започват все по-често да влизат в първите отбори. Но все пак, нашето качество е доста по-ниско от европейското.

Помагам на деца в нужда, всеки трябва да го прави от сърце, от любов. Не съм забравил от къде съм тръгнал. Лесно е да направиш едно дете щастливо.

Аз ще съм първият човек, който ще ти помогне в инициативата", заяви Стоичков и даде плик с дарение на дъщеря си от името на отбора на Литекс.

"Всеки трябва да намира начин да помага на деца в неравностойно положение. Много е лесно да направиш едно дете щастливо, когато имаш желание. Всичко трябва да се прави от любов, защото едно дете, когато види, че се грижиш за него, е много щастливо. Не трябва да помагаш просто без да отидеш да видиш с очите си как се отразява подпомагането ти на децата.

Всички отбори могат да помагат по някакъв начин, може да се направи фондация между клубовете. Ако се намери точния човек и има прозрачност, няма да има съмнения, че средствата отиват на правилното място.

Барселона затова е най-големият клуб, защото е единственият клуб, който плаща на УНИЦЕФ, за да носи логото на фланелките си. Другите отбори получават пари за реклама, а Барселона рекламира и си плаща в същото време", заяви още Стоичков.

Той явно пренебрегна факта, че в момента Малага си плаща на УНИЦЕФ, за да носи логото ѝ на фланелките си, а каталунците имат друг надпис под гърдите си - Quatar Foundations.








































bTV "Нека говорят"


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване