12/16/12 12:52
(http://www.klassa.bg/)

Френско село пощадено от края на света

Френското село Бугараш е смятано за единственото място, което ще преживее „дългоочаквания” на 21 декември край на света, предава сайта „Демотикс”. Местността е населявана от едва 196 жители, за които се смята, че ще бъдат пощадени от предсказанието на маите. Бугараш често привлича вниманието на мистици и ентусиасти, готови за „новия живот”.

Заобикалящата го планина Пик дьо Бугараш дълго време е спрягана за място, където са се приземявали извънземни. Според поверието, когато настъпи краят на света, гостите от друга планета ще вземат неколцина „избрани”, отвеждайки ги на сигурно място в необятния космос. В подножието на най-високия връх (1230 м.) се намира известното село.

Властите са обезспокоени, че селото ще бъде превзето от „оцеляващи”, търсещи убежище във планинско селище, намиращо се в южната част на Франция. Цените на недвижимите имоти в местността са се утроили, а стаите за гости достигат 1 500 евро на вечер.

Френските власти се тревожат, че хиляди зле екипирани невинни жители ще започнат да изкачват високия заледен връх по сандали, застрашавайки живота и здравето си. По тази причина жандармерията ще ограничи достъпа до планината за пет дни около 21 декември, като път към селото ще имат само местни жители.




























btvnews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване