12/16/12 13:19
(http://www.klassa.bg/)

Хилъри Клинтън припадна и получи сътресение от дехидратация

Държавният секретар Хилари Клинтън, която се разболя от гастровирус миналата седмица и отмени редица пътувания в чужбина е припаднала в събота поради дехидратация и е претърпяла сътресение на мозъка. Това предаде Руската служба на Би Би Си.
За стомашния вирус Държавният департамент съобщи на 9 декември. Предполага се, че Хилари го е хванала по време на неотдавнашното посещение в няколко европейски страни. Поради заболяването, тя отмени пътуване до Мароко, Тунис и ОАЕ миналата седмица.
За тази седмица бе планирано държавният секретар да говори пред комисиите по външни работи в Сената и в Камарата на представителите в Конгреса за събитията в град Бенгази на 11 септември, когато бе убит посланикът на САЩ в Либия и трима американски граждани. Както съобщи прессекретарят на председателя на външната комисия в Сената Джон Кери Джоди Сет, вероятно Клинтън няма да може да участва в тези заседания. Републиканците обвиниха американската администрация, че не е осигурила достатъчна защита на дипломатите зад граница.
В събота Си Ен Ен цитира анонимни източници, според които президентът Барак Обама е избрал Джон Кери за наследник на Хилари Клинтън на поста държавен секретар.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване