12/17/12 19:39
(http://www.klassa.bg/)

Тотю Младенов се срещна с гръцкия си колега в Атина

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов се срещна днес с министъра на труда, социалната сигурност и благосъстоянието на Гърция Йоанис Вруцис. Работната среща е част от съвместно заседание на правителствата на България и Гърция, което се провежда в Атина.
Двамата министри изразиха задоволство от сътрудничеството между дветедържави в областта на труда и социалната политика. Министър Младенов
акцентира върху важността от подписаното тристранно Споразумение между България, Гърция и Румъния в областта на условията на труд и защита на трудовите права. В изпълнение на документа българската и гръцката инспекции предприеха съвместни проверки в предприятия със смесено участие.
По време на работната среща бяха обсъдени и възможностите за подписване на Споразумение за съвместна дейност в сферата на държавното социално осигуряване между Националния осигурителен институт на България и Социалноосигурителния институт на Гърция. С подписването на документа гражданите на едната държавата, които са работили в другата, ще могат да получат по-бързо необходимите документи за удостоверяване на трудов стаж, подчерта министър Младенов. Той покани гръцкия си колега на работна среща в България и го информира относно възможностите за провеждане на съвместни експертни срещи в Центъра за развитие на човешките ресурси и регионалните инициативи на МТСП.
Министър Вруцис благодари за проведения конструктивен разговор и изрази желание за разширяване на сътрудничеството в областта на труда и социалната политика между двете държави и прие поканата за посещение в България през 2013 г.


Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване