12/18/12 09:24
(http://www.klassa.bg/)

“Айриш таймс”: Дейвид Камерън ще представи плановете си за референдум за ролята на Великобритания в ЕС

Британският премиер Дейвид Камерън ще представи плановете си за референдум относно членството на Обединеното кралство в Европейския съюз в реч следващия месец, която е била няколкократно отлагана, защото той не е могъл да вземе решение по кой път да поеме страната, пише вестник “Айриш таймс”.
В изказването си Камерън се очаква да обещае да договори в Брюксел по-добра сделка за Великобритания и това да стане преди провеждането на референдума, който ще се осъществи след изборите през 2015 г. Камерън е под натиск от някои консерватори да обещае референдума, макар премиерът отново да отхвърли този курс при изказването си пред Камарата на общините вчера, по повод срещата в Брюксел на ЕС миналата седмица.
Попитан дали може да си представи Великобритания да напусне ЕС, Камерън каза: „Не подкрепям тази позиция, така че не си губя времето да мисля за това, но несъмнено всички перспективи за Великобритания са възможни”.










“Айриш таймс”









Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване