12/18/12 09:06
(http://www.hsnovini.com/)

Бадминтонистите със сребро

Сребро за хасковският бадминтон

Сребърен медал спечелиха хасковските бадминтонисти на държавно отборно първенство за смесени двойки за мъже и жени. Състезанието се проведе на 15- ти и 16- ти декември в Стара Загора.

Участие от хасковския клуб взеха Георги Петров, Даниел Николов, Иван Панев, Мартин Колев и Златко Илчев. При жените отбора бе представен от Божидара Топузова, Венцислава Сакаджийска, Ева Тонева и Кристина Желева. В първата фаза на турнира хасковлии победиха безпроблемно тимовете в своята група. С по 7:0 бяха надиграни тимовете на “Старт” София и “Първомай”. “Академик’ София също загуби от хасковлии с 6:1 победи. За финалната четворка, където всеки игра срещу всеки, отбора воден от Станимир Бойчинов победи “Приста” Русе с 7:0, и втория отбор от “Русе” с 6:1. В решителния мача за златото хасковлии загубиха с 5:2 победи от домакините от Стара Загора.

„Второто място и липсата на златен медал отдавам до голяма степен на факта, че играхме със състезатели, част от които са с по няколко години по- малки от съперниците си”, заяви треньора на местния тим, Станимир Бойчинов.

Утре състезателят на БК “Хасково”, Пейо Бойчинов започва участието си в международен турнир за мъже и жени от европейската верига в Истанбул, Турция.

Част от възпитаниците на местната школа започнаха подготовка за квалификациите за ЕП, което ще се проведе през месец март в турския град Анталия.

Младен Желязков
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване