12/18/12 10:11
(http://www.klassa.bg/)

Британците са най-големите потребители на мобилен интернет

Обединеното кралство официално вече е глобален лидер на мобилния пазар. Неговите жители консумират повече данни от жителите на всяка друга страна, сочи нов доклад на Ofcom, цитиран от Mashablee.

Данните сочат, че средният гражданин на Острова потребява общо 424 мегабайта на месец, което е ръст от 60% в сравнение със резултатите от миналата година. Японците се нареждат втори в класация с 392 мегабайта на месец. Трети са американците със средно 319 мегабайта, отчитат от британския Guardian.

Този огромен скок в използването на мобилен интернет във Великобритания може да се обясни с факта, че все повече потребители гледат интернет телевизия с високо качество през телефона си.

Според доклада на Ofcom британските потребители прекарват средно 728 минути седмично онлайн, което е малък спад в сравнение със 746-те минути от миналата година.

По данни на The Financial Times днес Обединеното кралство има едно от най-високите нива на проникване на смартфони в света – близо 58% от общата популация. Разпространението на таблети е далеч по-скромно – едва един на всеки петима разполага с подобно устройство.




















Ofcom

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване