12/18/12 13:59
(http://www.klassa.bg/)

В дома на Ланза е намерена важна улика, която може да обясни мотивите му

В дома на масовия убиец Адам Ланза , застрелял 26 души в училище в Нютаун, е намерена важна улика , която може да разкрие мотивите му, предаде телевизия Ей Би Си. Резултатите обаче няма да дойдат скоро, защото самият Ланза е направил всичко възможно да унищожи всички евентуални следи. Става дума за твърд диск, намерен при обиска в кабинета в дома на убиеца. Проблемът е, че той е бил старателно натрошен от удар с чук. Специалистите от ФБР обаче се надяват да прочетат намиращата се вътре информация, но това изисква време.
В семейния дом Адам е заемал две стаи, едната е била спалня, а другата, вероятно кабинет, била затрупана с техника. Според някои американски медии, Ланза е бил фен на компютърните игри от поредицата Dynasty Warriors.
Досега полицията не е излязла с никаква версия за мотивите на Ланза. Ако е искал да накаже родителите си за развода, защо убива децата. Той е страдал от лека форма на аутизъм и не е общувал много с връстници, дори не е имал акаунт във Фейсбук.
Очаква се , че разследването ще продължи месеци. На първо място ще бъдат разпитани свидетелите. В понеделник ще бъдат изписани от болница две ранени учителки, чиито имена не се разгласяват. Освен това, някои деца са се спасили, преструвайки се на мъртви или са се скрили в тоалетната с помощта на преподавателите си.
Училището „Сенди хук“ ще остане закрито за неопределено време. Учениците ще посещават
учебно заведение в съседния град Монро.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване