12/18/12 10:03
(http://www.klassa.bg/)

"Зигфрид" на Пламен Карталов на Рождественския фестивал в Минск

Нашумялата постановка "Зигфрид" на акад. Пламен Карталов, която взриви Софийската опера, е специален гост на Рождественския фестивал в Минск. С чартърен полет съставът на националния ни оперен театър отлетя за столицата на Беларус. На 18 декември, броени дни преди светлия празник, нашите артисти играят Вагнер пред беларуската публика.
Спектакълът е в рамките на полуфинала и финала на Международния конкурс за певци на италианската опера Competizione dell’Opera. Това авторитетно състезание се провежда от 2001 г. в Дрезден. Миналата година финалът бе в Москва, сега е в Минск. Предварителни прослушвания на участниците имаше в много страни на Европа и Азия. В Минск за званието лауреат се борят 80 изпълнители. От тях 15 са граждани на Беларус.
Финалът на конкурса е на 22 декември, междувременно на сцената на операта в Минск вървят хитови оперни постановки. Една от тях е нашият "Зигфрид". Във фестивала участват изпълнители от 18 държави. На 23 декември в гала-концерта ще се включат победителите на авторитетното състезание  Competizione dell’Opera.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване