12/18/12 21:04
(http://www.klassa.bg/)

Искаме от ЕС поне 1 млрд. лв. за ремонт на пътища

България ще се бори в новата оперативна програма след 2014 г. “Региони в растеж”, която ще замести сегашната “Регионално развитие”, да има поне 1 млрд. лв. за ремонт на пътища от първи, втори и трети клас. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Доскоро плановете на ЕС не предвиждаха никакви пари за ремонти на пътища след 2014 г. В досегашния вариант на програмата е планирано от 2014 г. до 2020 г. в България да дойдат към 4 млрд. лв., които ще отидат предимно за градско развитие на 67 населени места, но също и за достъп до туристически обекти, енергийна ефективност, предотвратяване на природни бедствия и образователна, здравна и социална инфраструктура.

В настоящата оперативна програма за ремонтиране на пътищата извън магистралите европейските пари са към 426 млн. лв. и може да стигнат половин милиард до края на 2013 г. С тези пари са ремонтирани към 867 км пътища.


www.novini.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване