12/18/12 13:33
(http://www.klassa.bg/)

Кампанията за референдума започва на 27 декември

 Разяснителната кампания за референдума за развитието на ядрената енергетика ще започне 30 дни преди провеждането му, на 27 декември и ще продължи до 25 януари. Това каза за радио „Фокус” говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Бисер Троянов. Ще има ден за размисъл, a в самия ден на референдум - 27 януари, не се разрешава агитацията. По повод отказа на ЦИК да регистрира два инициативни комитета, Троянов заяви, че за първия - този с ръководител Ангел Джамбазки, е установено, че не представлява пряка опозиция, а тъкмо обратното - застъпва основната позиция „за” изграждането на нова ядрена електроцентрала. „Това е основанието, с което ЦИК отказа да регистрира инициативния комитет. Решението беше атакувано от Ангел Джамбазки и Върховния административен съд (ВАС) се произнесе с решение, което определи действията на избирателната комисия като правилни. За втория инициативен комитет се установи, че не достига подписката, с която да се регистрира пред ЦИК”, обясни Бисер Троянов.

На референдума ще гласуваме със знак хикс (Х), с химикалка със син цвят, бюлетината ще бъде бяла, ще съдържа въпроса и две квадратчета с отговори „да” и „не”.  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване