12/18/12 19:18
(http://www.klassa.bg/)

Проверяват за принадлежност към ДС началник отдели в НРС след 1991 г.

Ще бъдат проверявани за принадлежност към службите на Държавна сигурност лица, заемащи или заемали длъжност началник на отдел или началник на сектор в служба "Военна информация" и Националната разузнавателна служба след 16 юли 1991 г.

Това стана факт с приемане на второ четене на промените в Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия, внесени от депутати от ГЕРБ.

Предложението за отпадане на параграф 12 от преходните и заключителни разпоредби на закона е направил между първо и второ четене депутатът Иван Костов.

Според този текст за лице, заемало или заемащо длъжност началник на отдел или началник на сектор в служба "Военна информация" към министъра на отбраната или началник на отдел или началник на секция в Националната разузнавателна служба след 16 юли 1991 г., не се установява принадлежност към ДС и разузнавателните служби на БНА.

От левицата поискаха този законопроект да се гледа при закрити врата и да бъдат извикани началниците на НРС и "Военна информация". Депутатите отхвърлиха искането за засекретено заседание и приеха да бъдат извикани двамата началници.
Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване