12/18/12 16:37
(http://www.hsnovini.com/)

Хасковлии предпочитат за Коледните празници в чужбина

С кораб по Босфора за празниците

Все повече хасковлии предпочитат да прекарат празниците в чужбина, отчитат местни туристически агенции. „Всеки според джоба си. Местата за екскурзиите, които предлагаме за Коледа и Нова година са почти резервирани. Има и индивидуални пътувания до Куба и Малдивите, но масово продаваме за съседните държави Турция, Гърция и Сърбия”, сподели Адриана Ангелова, представител на туристическа агенция.

Една от причините, заради които хасковлии избират чуждите дестинации са високите цени, които поддържат българските зимни курорти. Нощувка за коледните празници излиза на човек по 80 лева. За Нова година, пакет с 3 нощувки струва на човек, средно по 600 лв., в зависимост от хотела.

От няколко години насам местните туристически агенции отчитат нова тенденция сред клиентите. Много хасковски фирми практикуват награди за своите служители, пътуване до Европа.

Адриана Ангелова, представител на туристическа фирма

Цените на туристическите пакети са по-ниски от предходни години, като по време на криза, отчитат туроператори. Сред атрактивните предложения са почивка на Катерини паралия, посрещане на Нова година с кораб по Босфора или на островните държави Тенерифе, Малта, Кипър и Куба.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване