12/19/12 12:10
(http://www.hsnovini.com/)

50 ТИР-а блокираха Е80 край Хасково

Снегопочистващи машини оказаха помощ на закъсалите ТИР-ове

50 ТИР-а на турски, македонски и български фирми блокираха участък от международния път Е80, в близост до детелината на пътя Хасково – Димитровград.  Тежкотоварните коли се движат в посока от Пловдив към турската граница. Тировете останаха в преспите повече от 2 часа. На място пристигнаха машини на хасковска  снегопочистваща фирма, които оказаха помощ на закъсалите ТИР-ове.

„От Пловдив към Хасково е непочистено. От близо 2 часа сме тук. Снегът ни изненада. Сложихме вериги, но нищо не може да се направи. Сега ще чакаме да разчистят и да ни издърпат поне до равно. На много от колегите се скъсаха веригите. Ще чакаме. Ние поне на това сме се научили”, сподели тираджията Иван Иванов.

Сред закъсалите бе и македонецът Адил Мевтари. „Нищо не помага. С вериги сме, но ТИР-а занася в снега. Пътищата са непочистени. Тръгнах от Македония преди 24 часа, не знам колко още ще пътувам в този сняг”, коментира македонецът.

Сред закъсалите бе и снегопочистваща машина пълна с пясък, която при завой се обърна в канавката край пътя. Виновни за брокирането на участъка се оказаха няколко ТИР-а, които тръгнали на път с летни гуми, коментира управителят на снегопочистващата фирма Телят Хасан, който ръководеше от близо спасителната операция. „Сутринта от 4 часа сме на пътя. Опесъчаваме и почистваме, но ситуацията се влоши, след като ТИР-овете се появиха”, сподели той.

 

За областите Хасково и Кърджали днес е обявен код оранжево. Забранено е движението на тежкотоварни автомобили над 20 тона в региона, информираха от Областно пътно управление. Причината са заснежените пътища и неподготвеността на тировете, които се движат с летни гуми и предизвикват задръствания.

По-рано днес е излязъл ТИР от пътя край село Стойково и затрудни движението там. На място е изпратена кола на Пътна помощ, която изтеглила тежкотоварната кола. В цялата област продължава да вали обилен сняг, придружен от силен северен вятър, който причинява виелици и образува навявания. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за декември – ще се повишава.

Репортаж гледайте в новините на телевизия „Рекординг”.

Хасково Новини

Иван Иванов- тираджия

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Македонецът Адил Мевтари също бе закъсал със своя ТИР

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване