12/19/12 14:58
(http://www.klassa.bg/)

Брюксел предупреди, че ще следи отблизо избора на главен прокурор

 Европейската комисия предупреди, че ще следи много отблизо предстоящия избор на главен прокурор, съобщи БНР, цитирано от Гласове. Говорителят на комисията Марк Грей определи два ключови въпроса при предстоящата процедура - спазването на най-високите стандарти за професионализъм и почтеност, и тайната на вота.

Гласуването трябва да е тайно - това е очевидно. В същото време обаче Европейската комисия не може да управлява този процес и да се намесва в процеса на гласуване на Висшия съдебен съвет. Ние ще следим в детайли това, което ще се случи, и в началото на следващата година ще го включим в общия си доклад до съвета за прилагането на механизма за сътрудничество и проверка, заяви Марк Грей.

Пред кореспондента на БНР в Брюксел говорителят е уточнил, че не става дума за извънреден доклад за България, а за част от редовната комуникация по темата на ниво работни групи между комисията и съвета.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване