12/19/12 19:47
(http://www.klassa.bg/)

БСП доволни от президента Плевнелиев

Социалисти и други представители на левицата бяха поискали да обсъдят с държавния глава своето искане за вето върху промяна в закона за досиетата
Ангел Найденов и колегите му от БСП отиват на среща с президента Плевнелиев Ангел Найденов и колегите му от БСП отиват на среща с президента Плевнелиев
Разтревожени от евентуалните предстоящи промени в закона за досиетата днес депутати от БСП бяха при президента Росен Плевнелиев, и заявиха, че са останали доволни от разговора.

Социалисти и други представители на левицата бяха поискали да обсъдят с държавния глава своето искане за вето върху промяна в закона за досиетата.

В БСП изразяват силна тревога от отпадането на текста в закона, който не е позволявал разкриване на принадлежност към бившата Държавна сигурност на служители, заемащи позиции от "началник на сектор" нагоре в Националната разузнавателна служа (НРС) и във военното разузнаване.

Ние сме удовлетворени от срещата, каза заместник-председателят на ПГ на Коалиция за България Ангел Найденов, според когото аргументите им са били приети с "внимание, интереси с разбиране".

Бяхме информирани, че президентът продължава да събира мнения, очаква повече аргументи и становища, не само на ръководителите на служби, които са против тази промяна в закона за досиетата, но и мнения на повече експерти, за да вземе окончателното решение от президента по този закон, посочи Найденов.

Той припомни, че левицата настоява за вето, което ще даде възможност още веднъж в Народното събрание да се чуе мнението на ръководителите на спецслужби.

Найденов напомни, че по закон в 15-дневен срок трябва да бъде определено отношението на президента към приетите промени в закона за досиетата.

На Найденов и колегите му от БСП им направил добро впечатление фактът, че от администрацията на президента - неговите секретари по сигурност и отбрана, съветниците, секретарите по юридически въпроси, са реагирали бързо след днешното им изявление в Народното събрание и предложение за среща.

www.vesti.bg/

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване