12/19/12 06:43
(http://www.klassa.bg/)

В доклад на САЩ за нападението в Бенгази се критикуват предприетите мерки за сигурност

В дългоочаквания доклад относно екстремисткото нападение срещу консулството на САЩ в либийския град Бенгази се критикуват предприетите от Държавния департамент мерки, като те се определят като „неадекватни”, предаде АФП.
В същото време продължилото няколко месеца разследване разкри, че не е имало „конкретни” разузнавателни данни за предстоящото нападение срещу консулството, при което десетки тежко въоръжени екстремисти убиха четирима американски дипломати на 11 септември тази година.
„Систематичните проблеми и грешки в управлението и ръководството по високите нива в двете бюра на Държавния департамент доведоха да неадекватното състояние на специалната мисия в Бенгази, за да се справи с нападението”, се посочва в доклада на независимата Комисия за разследване на отговорностите.
Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън посочи, че приема всяка една от 29-те препоръки в доклада. Тя също така заяви, че Държавният департамент работи съвместно с Пентагона „за изпращането на стотици допълнителни охранители от военноморските сили за укрепване на дипломатическите мисии на САЩ”.































АФП


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване