12/19/12 15:24
(http://www.hsnovini.com/)

Изложбата “От Коледа до Васильовден” бе представена в Младежки център

Над 150 експоната бяха представени в конкурса „От Коледа до Васильовден” , организиран от школата по етнография при Младежки център- Хасково.

Участие в конкурса са взели представители на 8 училища от Хасково и ОУ „Васил Левски” от село Книжовник. Всички те са се постарали да спазят регламента, според който е трябвало да пресъздадат традициите и обичаите на Коледа и Васильовден, чрез изработването на сурвачки, обредни хлябове, фигури на сурвакари и коледари, калпаци, торбички и други елементи, характерни за празниците. Всички експонати бяха представени в изложба в централното фоайе на Младежкия дом. Най- изявените получиха наградите си от директора на центъра Елена Цветкова.

Във всяка от трите възрастови групи имаше по много награди. Имаше и доста поощрителни за старание. Въпреки лошото време своите награди дойдоха да вземат и от село Книжовник, които също бяха оценени за цялостната си работа.

Младен Желязков

Елеонора Петрова и тази година бе сред отличените

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Участниците се бяха постарали в подготовката

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Имаше най- разнообразни експонати, сред които сурвакари, коледари, сурвачки, пити, торбички и др.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване