12/19/12 20:33
(http://www.klassa.bg/)

Министър Лиляна Павлова: Обстановката в Източна България е много усложнена, да се пътува, ако е крайно наложително

Обстановката в Източна България е много усложнена. Затова призовавам всички, на които не се налага, да не пътуват. Да се пътува само, ако е крайно наложително. Това каза за Агенция "Фокус” министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по повод критичната обстановка със снеговалежа и снегонавяванията в Източна България. Министърът обясни, че най-кризисна е ситуацията в област Разград, където в момента се затварят абсолютно всички пътища за превозни средства за цяла нощ, тъй като ситуацията там е изключително тежка. Опасно е да се пътува. Толкова е силен вятърът и навяванията, че пътищата буквално са заринати и колите губят пътя, което е много опасно, включително и за снегопочистващите машини. „Също така затваряме всички третокласни пътища в 10 области - отново за всички моторни превозни средства – леки автомобили и камиони. Това са областите – Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Сливен и Стара Загора. Там, до сутринта, третокласните пътища ще бъдат затворени, тъй като обстановката е много тежка и машините ще бъдат фокусирани върху приоритетното почистване на първокласните и второкласните пътища, но веднага щом времето се успокои ще бъдат отворени и почистени третокласните пътища.", каза министърът.
"А в още пет области, значи общо 15 области, затваряме всички пътища за тежкотоварните превозни средства. В 10 области, които изброих - плюс Хасково, Кърджали, Ямбол, Велико Търново и Габрово, затваряме всички пътища за тежкотоварния трафик, тъй като е усложнена обстановката, а има места с почти нулева видимост, това е цялото направление от Стара Загора до Бургас, цялата южна част на Стара планина по това направление, както и Варна - Добрич, по това направление имаме нулева видимост. Така че, още веднъж призовавам, ако не е крайно наложително, хората да не пътуват и на всеки, на когото се налага да тръгне на път, нека се обажда на нашия телефон в Кризисния щаб в Ситуационния център – 0 700 130 20, за да получи информация за обходни маршрути и дали може да пътува. Пак казвам само, ако е крайно наложително. Ако някой има проблеми или бедстващи на пътя, отново на този телефон в Ситуационния център.", допълни министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.


Информационна агенция "Фокус"
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване