12/19/12 15:02
(http://www.klassa.bg/)

МОСВ одобри ОВОС за българския участък от "Набуко"

 Екоминистреството одобрява качеството на изготвените доклади за Оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) и Оценка за съвместимост за българския участък от газопровод "Набуко", съобщиха от ведомството на Нона Караджова за местната компания Набуко Газ Пайплайн България ЕООД още на 17 декември, съобщиха оттам в сряда. 

Управляващият директор на Nabucco Gas Pipeline International GmbH, Райнхард Мичек заяви, че това е значителен успех за проекта преди публичното обсъждане и ще спомогне за гладкото провеждане на проектните дейности. "Поздравления за българския екип на "Набуко" за чудесната работа!", допълва Мичек.
Докладите за ОВОС и ОС ще бъдат публикувани онлайн на официалната страницата на "Набуко", а Оценката за съвместимост ще бъде достъпна и чрез страницата на Министерство на околната среда и водите след 21-ви декември 2012. Следващата стъпка по проекта са публични обсъждания в над 30 общини на територията на България, които ще се състоят през февруари 2013 г.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване