12/19/12 14:58
(http://www.hsnovini.com/)

Над 600 ученици посетиха “Коледа в музея”

Учениците от “Шандор Петьофи” показаха знания за традициите по празниците

Над 600 посетители отчетоха от Регионалният исторически музей по време на празничните дни „Коледа в музея”. Днес бе и последното от поредицата образователни мероприятия, по време на които децата обогатиха знанията си за коледните и новогодишни традиции.

Само за днес от музея имаха заявка за над 160 деца, които се проявили желание да посетят културното средище. Първи пристигнаха учениците от 1 и 2 клас от ОУ „Шандор Петьофи”. Те проявиха завидни знания за традициите по празниците, за което бяха и награждавани подобаващо. За да бъде още по- пълноценна лекцията днес, оркестърът за народна музика при община Хасково изпълни някои традиционни български песни. От ръководството на музея споделиха, че са очаровани от желанието на децата да научават все нови и нови неща за народните обичаи.

Днес заявки за посещение бяха подедани и от хасковските села Малево и Войводово, а сред гостите от началото на „Коледа в музея” са били и ученици от редица хасковски училища и техни връстници от Димитровград. След като научиха нови неща за празниците, малчуганите от “Шандор Петьофи’ показаха как се играе хоро.

Хасково Новини

 

С над 600 посетители по време на инициативата “Коледа в музея” се похвалиха от Регионалният исторически музей в Хасково

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Малчуганите показаха как се играе хоро

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване