12/20/12 16:35
(http://www.klassa.bg/)

Засилват контрола върху автобуси и таксита по празниците

Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” засилва превантивния контрол на превозите на пътници с автобуси и таксиметрови автомобили по време на предстоящите коледни и новогодишни празници. Това заяви изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” Валентин Божков при старта на кампанията, разпоредена от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.
Той увери, че от началните автогари инспекторите ще извършват подробни проверки за нарушения, свързани с техническото състояние, както и за спазването на нормативните изисквания при извършването на превози с автобуси. На междинните автогари проверяващите ще следят и за издаване на билети, багажни разписки, наличие на багаж без придружител, както и за правостоящи пътници и нерегламентирани превози, допълни Божков. По думите му инспекторите от Автомобилна администрация ще проверяват за използването на вериги от тежкотоварните камиони по заснежените участъци.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване