12/20/12 12:36
(http://www.klassa.bg/)

Карикатура на сп. „Икономист“ постави Путин в Ада, а Меркел чака реда си

Влиятелното британско списание „Икономист“ посвети двоен брой преди Коледа на темата за Ада. Освен подробно историческо представяне на схващанията за Чистилището, списанието помества и шеговит „пътеводител“ в стил туристическа реклама, а на корицата си карикатура на въображаемите му обитатели.
В огнената река художникът е изобразил много живи и починали световни лидери, в това число и Владимир Путин, отбелязва Нюзру. Руският президент е в кипящия катран редом с иранския лидер Махмуд Ахмадинеджад, сирийския му колега Башар Асад и с убития либийски диктатор Муамар Кадафи. Все още на брега до тях е вождът на Северна Корея Ким Чен-ун.
Недалече от моста, откъдето отвеждат грешниците във вагонетки, стои в очакване да дойде реда й германският канцлер Ангела Меркел. Много тъжна, тя е поставила чантата си на релсите.
Към Путин на моторна лодка по огнената река бърза президентът на САЩ Барак Обама. За всичко случващо се следи внимателно Сатаната, който държи в ръка брой на „Икономист“.
В статията се отбелязва, че представите на хората за Ада са се променяли с времето, но това място винаги е било най-страшното и същевременно най-абсурдното в света. За много хора от Запада това е само средновековна религия. Ватиканът сега определя Ада като липса на любов към Бога. Не се говори повече за дяволчета с вили, кипящ казан и викове на грешници.
Съвременните изследователи на Библията отбелязват, че нито Христос, нито апостолите говорят за Ада в Новия завет, пише „Икономист“. Апостол Павел дори е обещал, че Господ накрая ще помилва всички.
В същото време мюсюлманите вярват, че Адът съществува и в него отиват невярващите и грешниците, на които Аллах не е простил.
В броя си списанието публикува и забавен „пътеводител“ за преизподнята, приканващ да се посети този „курорт“. Мястото се препоръчва и на онези, които искат да отслабнат..

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване