12/20/12 16:43
(http://www.hsnovini.com/)

МВР затяга мерките по празниците

Нина Николова- говорител на ОД на МВР- Хасково

Засилен контрол за гарантиране на безопасността на гражданите по време на коледните и новогодишни празници предприемат служителите на МВР.

Районните полицейски  управления в областта  вече са създали организация за засилено присъствие и контрол, за да няма нарушаване на обществения ред  на местата, свързани с масово събиране на хора по време на коледните и новогодишни тържества, информираха от Областна дирекция на МВР. Специални мерки се предприемат за гарантиране безопасността при провеждане на увеселителни прояви с масовото участие на младежи. Ще се следи и за недопускане на сервиране на храна и напитки, неотговарящи на санитарно – хигиенните  изисквания и продажба на акцизни стоки без или с неистински бандерол.

“Вече стартираха и проверките на обекти, в които се продават пиротехнически изделия, без съответните разрешения. Законът изрично забранява възпламеняването на пиротехнически изделия на местата, където има хора,особено важно е те да не се предоставят на не пълнолетни лица”, заяви говорителят на ОД на МВР, Нина Николова.

Църквите също са били инспектирани и са били дадени съвети на църковните служители, за да няма инциденти със запалени свещи.

От полицията съветват хората да не пречат на движението със своите автомобили, които спират на улицата и по този начин създават напрежение и проблеми на трафика. Съветите на органите на реда са насочени и към по- голямата бдителност по време на пазаруване в големите магазини, където често има случаи на обири. Важно е хората да внимават и за домовете си, при евентуално празнуване извън града. От МВР- Хасково отправиха и своите пожелания към хасковлии.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване