12/20/12 12:43
(http://www.hsnovini.com/)

Микяй Наим взе приза “Спортист на 2012 г.” в Димитровград

За втора поредна година Микяй Наим получи престижното отличие

Микяй Наим от спортен клуб по борба е тазгодишният носител на отличието на община Димитровград Спортист на 2012-година. Наградата бе връчена на официална церемония. На нея бяха отличени и заслужилите през годината треньори и учители по физическо възпитание и спорт.

В категория Спортист на година – общината отличи 10 деца и юноши за успешното им участие на републикански и европейски турнири. Кметът на общината Иво Димов връчи призът на най-изявеният сред тях спортист – Микяй Наим. „Тази година бе много успешна за мен. Участвах на европейско за първи път и спечелих второ място. Пожелавам си през новата година още по-големи успехи”, сподели спортистът.

На второ и трето място се класираха Дарина Михова от Спортен клуб „Киокишин” и Димитър Иванов от клуба по борба. Отличието Треньор на годината бе присъдено на Салим Наим. „2012-а бе много успешна за нашия клуб по борба. Завоювахме 40 медала от държавни и лични първенства, за което благодаря на момчетата и момичетата от нашия клуб, техните родители и общината”, каза отличеният треньор.

Треньор на годината стана Салим Наим

Втори най-добър сред треньорите е Иван Нондов от Спортен клуб “Киокушин”, а трети – Димитър Димов- треньор по акробатика и батут в клуб “Младост”. Призът Учител на 2012-година спечели Петко Колев от ОУ “Пенчо Славейков”, втора е Николина Ташева от ПМГ “Иван Вазов”, а трети стана Димо Динков от ОУ “Алеко Константинов”.

Като успешна за спорта, определи годината и градоначалникът Иво Димов. Той заяви, че общината ще продължи да полага грижи за развитието на спорта в града, за да могат младите надежди да печелят високи отличия и прославят Димитровград в страната и  чужбина.

Отличените спортисти получиха от общината и паричен награден фонд от 780 лева. За доброто им настроение се погрижиха танцьорите от балетен център „Галаксико”.

 

Учител на 2012-година спечели Петко Колев от ОУ “Пенчо Славейков”

 

Репортаж гледайте в новините на телевизия „Рекординг”.

Хасково Новини

 

 

 

 

 

 

Изявените спортисти на Димитровград

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване