12/21/12 10:42
(http://www.hsnovini.com/)

Детски дом получи голямо дарение

Дарението включваше много играчки и още други важни материали

Коледно тържество днес бе организирано за децата от Домът за медико- социални грижи в Хасково. Освен играчките и лакомствата, които им донесе Дядо Коледа, те получиха и музикален подарък от фолклорен ансамбъл “Златна Тракия’.

Подаръците бяха дарение от Национален форум” Моето дете” и приятели. В общата идея за подпомагането на децата се бяха включили и от дамския клуб на форум „Моето дете”, Фейсбук групата “Хасковски деца”, учениците и учителите от ОУ “Св.Св.Кирил и Методий”- село Малево , също и ученици от село Конуш и много самостоятелни дарители. Всички те бяха участвали с различни подаръци, сред които най- многобройни бяха играчките. В дарението бяха включени и дрехи, обувки, памперси и други жизнено важни за малчуганите материали.

“Дарението, което ни направиха толкова много граждани е изключително голямо и ще влезе в употреба. Изключително сме радостни, че за поредна година имаме такива приятели, които ни помагат”, коментира директора на ДМСГД в Хасково, д-р Кирил Гузгунов.

В момента в домът за медико- социални грижи за постоянно са настанени 35 деца, има и 12 от дневния център за деца с неврологични увреждания. За тях се грижи персонал от 67 души. Преди да получат подаръците си малчуганите бяха изненадани и с изпълнения от фолклорен ансамбъл „Златна Тракия”. Накрая дойде и Дядо Коледа, който ги зарадва в чувал пълен с подаръци.

Младен Желязков

Имаше и много лакомства

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фолклорен ансамбъл “Златна Тракия” също поздрави децата

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дядо Коледа не пропусна да донесе радост на децата

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване