12/21/12 06:58
(http://www.klassa.bg/)

Джулиан Асандж заяви, че през 2013 година „Уикилийкс” ще продължи да публикува секретни документи

Джулиан Асандж изрази готовност за диалог, резултат на който може да стане краят на неговото „доброволно заточение” в посолството на Еквадор, въпреки това той няма намерение да прекрати публикуването на секретни документи. Това заяви създателят на „Уикилийкс” в своя реч от балкона на дипломатическото представителство на Еквадор в британската столица,, предаде ИТАР-ТАСС.
„Преди шест месеца аз влязох в тази сграда, която страна мой дом, офис и убежище”, разказа Асандж, припомняйки си как на 19 юни за пръв път пристъпи прага на посолството. „Благодарен съм на тези хора, благодарен съм на еквадорското правителство. Тук се чувствам в безопасност – в безопасност да говоря и действам”, посочи той.
Около 250 симпатизанти на Асандж се събраха в центъра на Лондон, за да чуят неговата реч. Около посолството имаше засилено полицейско присъствие. 15-минутната реч на Асандж беше съпроводена от аплодисменти.


















ИТАР-ТАСС


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване