12/22/12 10:58
(http://www.klassa.bg/)

Магията на коледните курабийки

От коледните курабийки се очакват няколко неща, твърдят нашите колеги от FitWell.bg.

На първо място трябва да се приготвят относително лесно, да ухаят празнично, да са умерено хрупкави, да са трайни и естествено да са тематично красиви, за да ни се иска да ги схрускаме на мига.

Ако на пръв поглед това ви изглежда "фасулска работа”, значи е крайно време да научите как се правят и най-вече как се украсяват курабийки. На първо място трябва да ви запознаем с рецептата за малките вкуснотийки.

Продуктите, които са ви необходими са:

800 гр. брашно

1 ч.л. бакпулвер

250 гр масло (стайна температура)

220гр. мусковадо захар (вид кафява захар, продава се в големите вериги магазини)

3 ч.л. канела

3 ч.л. джинджифил

½ ч.л. карамфил

1 ч.л. сол

2 яйца

340 гр. мед

Начин на приготвяне:

Първо поясняваме, че яйцата могат да се заменят с комбинацията от 2 с.л. царевично нишесте 5 с.л. вода.

Добре е маслото да е леко размекнато. Смесете го със захарта, подправките, меда и яйцата (или водата) и разбъркайте леко.

Отделно смесете всички сухи съставки и ги разбъркайте добре. Изсипете в първия микс и замесете тесто. Когато е готово, оставете да престои за един час в хладилника.

След като това време отмине, извадете и разточете. Може да се раздели на части, от които да се разточват по-малки кори. Не ги правете прекалено тънки, тъй като курабийките може да се препекат твърде бързо и да станат прекалено хрупкави.

С помощта на формички по избор нарежете разточеното тесто. Остатъците от всяка кора събирайте, смесвайте и разточвайте наново, докато не изчерпите цялото тесто.

За всички, които планират да изненадат близките си с нещо вкусно и същевременно красиво, предлагаме и видеоматериал за украсата на курабийките, която се оказва и едно от ключовите неща при приготвянето им.

Ключът към кулинарното вълшебство можете да видите тук.

























FitWell.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване