12/22/12 21:35
(http://www.klassa.bg/)

Ново кръстовище на две нива в столицата

Кръстовището на две нива при столичния булевард "Иван Гешов" и улица "Георги Софийски" вече е отворено за движение. В последните месеци преминаването през този участък беше затруднено и заради строителството на естакадата, но сега трафикът оттам ще се облекчи.

Напролет, когато времето се стопли, предстои да се постави последният пласт асфалт по трасето и тогава обектът ще бъде открит официално. Днес го инспектираха премиерът Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Уникални шумопоглъщащи панели са едно от достойнствата на новото съоръжение, разказа столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя обясни: "Знаете, че гражданите поставиха пред мен въпроса за шума тук, а аз възложих допълнително проектиране и се изградиха тези шумопоглъщащи панели. Напролет ще имаме и шумоизолиращи стени, така че за хората, които живеят наоколо, шумът да бъде в нормални стойности. Това беше едно от най-натоварените кръстовища. В момента минаването по "Иван Гешов" е абсолютно безконфликтно, то се влива директно в стария тунел, а движението по "Георги Софийски" става облекчено по моста, който беше изграден още лятото".

През март догодина съвсем за кратко движението по "Иван Гешов" и "Георги Софийски" отново ще бъде спряно, за да може да се положи последният пласт асфалт в ремонтирания участък. Премиерът Бойко Борисов каза: "Моята социология показва, че на хората им е тежко, когато строим, но когато минават и виждат, че се строи, а не стоят багерите на едно място, знаят, че ще минат пет-шест месеца и ще имат след това придобивка, която ще ползват десетилетия".

Ново осветление и нови дървета ще има още в близост до поредното кръстовище на две нива в столицата. Ще бъде направена и велоалея по тротоара на бул. "Иван Гешов".

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване