12/23/12 06:23
(http://www.klassa.bg/)

Стилист Капанов: Не копирайте никого, бъдете себе си

"Аз съм много против тези, които искат да копират някого. Трябва да бъдем по-естествени, нестандартни и различни", каза в интервю за БГНЕС известният български коафьор Кръстьо Капанов.

"Всеки човек е индивидуален и смятам, че за всеки си има отделна прическа. Ако намерим най-точната за нас, няма да има нужда да гледаме този или онзи певец или артист", смята стилист Капанов, носител на множество международни отличия и на титлата световен шампион през 1985 г.

Коафьорът основава училище за фризьорско изкуство, благодарение на което десетки млади фризьори се реализират успешно както у нас, така и в чужбина. Той е президент на "Интеркоафюр-България", който тази година показа най-добрите тенденция в цял свят. Безспорен успех за родината ни беше екстравагантният моден спектакъл в Рим, с който моделите на стилист Капанов предизвикаха истински фурор.

"Нашата тайна е индивидуалният подход към всяко едно лице. Промяната в прическите през годините рязко се чувства. Правите коси, които бяха много силно наложени са заместени от чупливите гриви, къдрави и много раздвижени. Те налагат един много естествен вид на косата, независимо от дължината. Цветовете са близки до естествените, но винаги има леки тонове, така че да се пречупват, придавайки естествен лъч светлина в косите. В никакъв случай косата не трябва да създава илюзия за обем и цветове, които се преливат", обясни магнетичният стилист.

Това ще бъде и основната тенденция през 2013 г. - естествени коси, за които поддръжката е лесна. Капанов обеща да създаде нова линия коси с дълготраен ефект, така че да се подстригваме не по-често от веднъж месечно. "Нашата задача е прическата да бъде трайна и да се прави и вкъщи с възможно най-малко средства. Трудно е навсякъде. Хората нямат пари, това е истината. Спестяванията в банките се увеличават. Хората просто трябва да пестят и да оцеляват, защото виждат, че е много трудно. Но българката винаги и в най-тежките моменти се е старала да изглежда добре", допълни той.

Важно за представителките на слабия пол е освен да ходят на фризьор редовно, да избират и правилното място. Стилист Капанов обясни, че от следващата година ЕС налага директиви, които защитават правото на фризьорите да имат добри условия на работа. Ще се изисква и задължителна регистрация на фризьори. Важно условие е да може всички фризьори, които отиват в чужбина да получават сертификат и той да им дава възможност да работят в ЕС.

"Това са правилата, по които трябва да се работи, които да налагат европейски стил. За съжаление има доста неквалифицирани фризьори у нас. Много колеги издават абсолютно невалидни дипломи. От това са потърпевши хората, които искат да отидат на фризьор и да дадат и малкото пари, които имат, за да изглеждат добре. Те могат да се предпазят, като поискат майсторското свидетелство или сертификата, които могат да докажат, че този фризьор има качествата да упражнява професията си", убеден е стилистът.

За Нова година той препоръчва на дамите да започнат приготовленията отсега. "Дойде моментът жените да подготвят цветовете, с които искат да посрещнат Нова година, а прическите да оставят за 31-ви. Това, което им прилича ще бъде най-модерно. Важното е да знаят, че ако ходят на планина, трябва да направят прическа, подходяща за мястото. За по официални събития прическата трябва да е по-елегантна. "Нека да изберат най-точната за тях. Тези, които остават вкъщи също да дойдат на фризьор, защото прическата носи настроение", категоричен е коафьорът.






















БГНЕС


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване