12/24/12 17:01
(http://www.klassa.bg/)

2012 и Йордан Йовчев: Краят на една ера

Изминаващата 2012-та година може да не остане в историята като най-успешната за българския спорт, но със сигурност видяхме много позитиви и добри резултати от неочаквани места.

Българските млади таланти се представиха отлично на Европейски и Световни първенства, като вдигнаха титли, взеха медали и загатнаха за бъдещо олимпийско величие.

В края на 2012-та година можем със задоволство да направим равносметка, че много позабравени спортове с традиции у нас отново носят радост и успехи и българският трибагреник се развява на почетната стълбица.

Съвсем резонно младите български спортисти и утвърдените имена на бойците за честта на родината получиха признание и бяха номинирани за престижни призове като "Спортист на годината" и "Спортен икар".

Леката атлетика, борбата, боксът, тенисът и спортната гимнастика като че ли най-често привличаха вниманието ни заради отличителните българи, които практикуват тези спортове.

Можем обаче с гордост да кажем, че имаме медалисти от световни и европейски първенства в сфери като биатлона, гребането, кану-каяка, самбо, джудо, таекуон-до... както и много други от не толкова комерсиалните спортове.

Sporta.bg има удоволствието да ви представи най-отличителните български постижения и личности в индивидуалните спортове, както и да ви запознае с родните млади таланти, които в бъдеще ще очакваме да ни прославят на Олимпийски игри. Започваме с Йордан Йовчев.

Йордан Йовчев - името, което кара всеки един българин да настръхне ки да се гордее със своя произход и родина. Човек, който даде всичко от себе си, до последния възможен момент, в името на това да радва своите сънародници и да сложи България на световната карта на спорта.

Е, вече повече от 20 години след дебюта му на Олимпиада в Барселона той продължава да ни радва с изпълненията си на халки, земя, успоредка....Всъщност, той ще ни зарадва само още един път - на своя бенефис през 2013 година...
За годината на великия Йордан Йовчев може да прочетете ТУК






























Иво Вецев




























 


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване