12/24/12 05:14
(http://www.klassa.bg/)

Кабул отхвърли плана за мир на талибаните

Афганистанското правителство отхвърли всички предложения на талибаните за намиране на изход от тежкото положение в страната, предаде РИА Новости като се позовава на агенция Пажвак. Преговорите се проведоха при закрити врати в парижкото предградие Шантии.

Талибаните предложили: създаване на временно преходно правителство; приемане на промени в конституцията, гарантиращи, че тя ще се основава на ислямското право; гарантиране правата и свободите на всички етнически групи в страната; равнопоставеност на политическите партии. Говорителят на афганистанското външно министерство Джанан Мусазай казал, че нито едно от тези предложения не е приемливо: "Сегашната конституция трябва да служи на афганистанския народ няколко десетилетия", лаконично коментирал той. Мусазай отново повтори старата позиция на правителството в Кабул, според която талибаните трябва да прекратят връзките си с международните терористични групировки, да спазват действащата конституция, правата на човека - особено на жените, за да бъде съхранено "постигнатото през последните 10 г.". Според коментатори неотстъпчивостта на властите в Кабул може да сложи кръст на усилията за намиране на мирен изход от конфликта в Афганистан, пише РИА Новости.






















РИА Новости

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване