12/25/12 20:31
(http://www.klassa.bg/)

В Народния театър „Иван Вазов” започна благотворителният спектакъл „Българската Коледа” 2012, под патронажа на президента

В Народния театър „Иван Вазов” започна благотворителният спектакъл „Българската Коледа” 2012, който се провежда под патронажа на президента. Приоритет тази година е подпомагането на деца, болни от различни неврологични заболявания, едно от най-често срещаните сред които е детската церебрална парализа.
На благотворителния спектакъл присъства, както президентът Росен Плевнелиев, който за първи е патрон на „Българската Коледа”, така и Георги Първанов – президент на Република България от 2002 до 2012 г.
Тази година водещ на благотворителния концерт е актьорът Владимир Карамазов.
В подкрепа на децата на „Българската Коледа” на сцената на Народния театър ще излязат „Акага”, „БТР”, Валя Балканска и нейният гайдар Петър Янев, женският вокален ансамбъл „Мистерия на българските гласове”, Детският хор на Българското национално радио и детска вокална група „Бон Бон”, Кирил Маричков, Веселин Маринов, Миро, Нора, Дивна, Руслан Мъйнов, Deep Zone Project с Надя и групата от българския сериал „Революция Z”. На концерта любимите на България актьори и певци Тони Димитрова, Любо Нейков, Елена Петрова, Поли Генова, Калин Вельов, Димитър Рачков, Силвия Лулчева и Владо Пенев ще разкажат историите на децата на „Българската Коледа”.
Благотворителният концерт се излъчва директно по бТВ и БНР.
Ако искате да подарите надежда на дете в беда, можете да го направите с SMS на номер 11 17 или да се обадите на номер 0900 1117.










„Българската Коледа”









Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване