12/25/12 09:52
(http://www.klassa.bg/)

Преуморяват ли се жените по Коледа? Мъжете не вярват

ъпреки умората покрай празниците, за които трябва да намерят време да купят подаръци, да почистят къщата, да сготвят за цялата фамилия, и притесненията колко много струва това, почти половината мъже мислят, че жените преувеличават стреса около Коледа, съобщи в. Daily Mail.

На всичко отгоре една трета от господата заявяват, че биха се справили по-добре, ако се занимаваха с празничната подготовка. Четири от десет жени обаче не биха поверили на половинката си важни задачи по Коледа, дори и да правят тези неща за първи път.

Изследването, направено за хотелската верига "Травълодж", показа, че за 42 процента от жените домакинстването на Коледа е най-стресиращата задача през годината. Почти половината се безпокоят най-много да не бъдат критикувани от роднини и  приятели. 

Най-големите притеснения са как да забавляват гостите, какво меню да предвидят и да не ги посрами партньорът или детето. Затова половината жени една седмица преди празниците  загубват съня си.

"Стресът по Коледа може да бъде избягнат, ако хората снижат  очакванията си", съветва психологът Корин Суит, допълва БТА.

"Бих  предложила на домакините да отделят време за следобеден сън, ако не са се наспали през нощта. Освен това всеки би спечелил, ако открадне малко време само за себе си сред общата гюрултия".





Daily Mail










Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване