12/26/12 11:46
(http://www.klassa.bg/)

Над 1,5 млн. лева събра "Българската Коледа" до момента

1 568 602 лева са събрани до момента за кампанията "Българската Коледа". Големият благотворителен концерт в подкрепа на нея беше във вторник в Народния театър "Иван Вазов".
Десетки музиканти се включиха в двучасовия спектакъл. В него участваха и едни от най-популярните ни артисти, сред които Ваня Цветкова, Елена Петрова, Владимир Пенев, Руслан Мъйнов.
Десетото издание на инициативата е в помощ най-вече на деца с неврологични заболявания. Част от парите, постъпили по сметката на "Българската Коледа", ще са за лечението им, а с друга ще се купи съвременна медицинска апаратура.
Трима български президенти уважиха събитието в Народния театър - Желю Желев, Георги Първанов и настоящият Росен Плевнелиев, под чийто патронаж беше то.

На сцената бяха групите "Акага" и "БТР", Поли Генова, Дивна, Миро, Веселин Маринов, Кирил Маричков
1 лев на дете в беда можете да дари всеки, като изпрати sms на кратък номер 1117 за всички мобилни оператори или се обадите на 0900 1117. Номерата ще бъдат активни до 31 декември.
Чрез досегашните девет издания на кампанията "Българската Коледа" бяха събрани 19 505 174 лева. С 5 004 662 лева от тях беше помогнато за лечението на 1424 деца. С останалите пари бяха купени медицинско оборудване и линейки за 153 детски клиники.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване