12/26/12 15:22
(http://www.klassa.bg/)

Татковци искат равни права върху децата след развод

Около 30 татковци, облечени като Дядо Коледа, проведоха мирно шествие в София в Деня на бащата - 26 декември. Шествието се проведе под надслов „Децата имат нужда от бащите си по Коледа". Организатор на проявата е Фондация "Бащи за отговорно родителство". Основното искане на бащите е за законодателни промени, които да гарантират равни права на бащата и на майката върху детето при развод или раздяла.
Бащите са категорични, че в момента само на хартия пише, че бащите и майките са с равни права. Протестиращите татковци искат още и специален детски съд и детски омбудсман, както и специална методология, която да определя родителския капацитет на майката и бащата при развод. Бащите искат още и допълнителна квалификация за полицаи, съдии и социални работници за отношенията дете-родител. Татковците твърдят, че са имали редица срещи в няколко институции, за да поставят исканията си и вече очакват отговори. Засилено полицейско присъствие и ескорт от 10-ина полицейски коли придружаваха бащите. „Начело" на протеста се развяваше и знамето на ЕС. Протестиращите татковци раздаваха бонбони на децата, които срещаха по пътя си.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване