12/26/12 14:06
(http://www.klassa.bg/)

Турция все още обмисля втора ядрена централа на Черно море

Турция не се е отказала да строи втора атомна електроцентрала, стана ясно от изявление на енергийния министър на страната Танер Йълдъз в понеделник.
„Азиатски компании са близо до спечелването на конкурса за изграждането на втора атомна електроцентрала в Турция близо до град Синоп на Черно море, обяви Танер Йълдъз, цитиран от БНР. Въпреки че все още не е постигнато окончателно споразумение, той увери, че азиатските компании са по-близо.
Анкара официално води преговори с Китай, Япония, Южна Корея и Канада за изграждането на АЕЦ.
Турското правителство планира в рамките на пет години да изгради три атомни електроцентрали, за да предотврати възможен недостиг на електричество и да намали зависимостта си от чуждестранните енергийни доставки.
Турският министър на енергетиката добави, че все още не е постигнато споразумение къде ще бъде третата централна, но посочи, че град Инеада, близо до границата с България, е една от възможностите.
Според последната информация в България, съобщена от енергийния министър Делян Добрев на последния парламентарен контрол, България не е получила официална информация от Турция за планове за строителството на АЕЦ или ТЕЦ край Резово. 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване