12/27/12 14:37
(http://www.klassa.bg/)

20 модела автомобили на японската корпорация са в Топ 10 за различни възрастови категории

За трета поредна година Toyota стана марка №1 по отношение на дългосрочната надеждност и качество според доклада на TЬV за 2013 г., разпространен в четвъртък. Още по-впечатляващо е, че цели 20 модела на Toyоta попаднаха в Топ 10 в пет различни възрастови категории, а 29 модела бяха класирани в Топ 50 на най-надеждните автомобили.
В категорията за автомобили на възраст между 2 и 3 години Toyota доминира с 4 модела в Топ 10 – Avensis, Prius, Yaris и iQ.
Toyota Prius показва най-малко дефекти в автомобилите на възраст между 4 и 5 години, следван неотлъчно от Auris и Corolla, които също показват отлични резултати с трета и четвърта позиция в тази категория.
Публикувано за първи път преди 4 десетилетия, годишното издание на TЬV, водещата немска асоциация за технически прегледи, се е превърнало в безценен наръчник за купувачите, по отношение на надеждността при дълга експлоатация и общото качество на автомобилите, които се предлагат в момента на пазара.
Изданието за 2013 г. се основава на 8,11 милиона извършени реални прегледа в периода между юли 2011 и юни 2012.
Същевременно японският автомобилен производител Toyota се съгласи да плати в САЩ обезщетение на стойност 1,1 млрд. долара (832 млн. евро) заради масовите акции за връщане на автомобили. С парите трябва да бъдат компенсирани собственици на автомобили в САЩ, които са претърпели загуби заради проблемите при продажбите на автомобилите. В допълнение компанията планира да преоборудва милиони модели, предаде DPA.
Заради проблеми със стелките и педалите за газта през 2009 и 2010 г. Toyota изтегли от световния пазар над 8 млн. превозни средства, от които 6 млн. в САЩ. Основните проблеми при автомобилите са три – неизправен педал за газта, педал за газта, който се заклещва в стелките на пода, и проблем със спирачната система на хибридния модел Prius. В САЩ Toyota е критикувана, че твърде бавно е започнала и изпълнява изтеглянията на автомобили. Срещу компанията започна предварително разследване.
Както пише и вестник USA Today, Toyota иска да създаде фонд за реконструкция на 3,2 милиона модели на Toyota и Lexus, при което те да бъдат снабдени със система за безопасност, която им позволява по-лесно да спират в аварийни ситуации. За собственици на модели, при които тази надстройка не е възможна, ще има компенсации в брой.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване