12/27/12 11:15
(http://www.hsnovini.com/)

9 бебета бяха родени в хасковското АГО по коледните празници

Д-р Стефка Христова, заедно с щастливата майка и бебето Христос

9 новородени проплакаха през  празничните дни в хасковското акушеро- гинекологично отделение. Всички бебета са напълно здрави, информираха от АГО.

2 от бебетата са били родени в навечерието на Рождество Христово, 1 малчуган на Коледа, а 6 бебета са се появили на бял свят на 26 – ти декември. Всички те са били родени в добро здравословно състояние, родилките също се чувстват добре, коментираха от акушеро- гинекологичното отделение в Хасково.

“3 от пациентките родиха своите деца по оперативен път със секцио, въпреки това нито едно от ражданията не е създало сериозен проблем”, коментира за Хасково Новини д-р Стефка Христова.

В сравнение с последните години броят на новородените в хасковското АГО  е сравнително нормален. Част от родилките са от Харманли и Симеоновград. Всички 9 бебета са с нормално тегло. 2.600 кг. е тежало най- лекото бебе, а 3.550 кг. е най- тежкото.

Две от бебетата са близначета- момче и момиче. Все пак традицията с имената бе спазена и едно от новородените вече носи името Христос.  Днес бяха изписани и няколко бебета, родени преди коледните празници.

Младен Желязков
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване