12/27/12 09:42
(http://radiomilena.com/)

Започва разяснителната кампания за националния референдум

Започва разяснителната кампания за националния референдум, който ще се проведе на 27 януари. Въпросът, който ще реши референдума е „за“ или „против“ развитието на ядрената енергетика у нас чрез изграждане на нови ядрени мощности. Кампанията трябва да приключи в 24 часа на 25 януари. Следващия ден – 26-ти – е ден за размисъл.

По двама застъпници на противоположните тези са участниците. „За“ нова АЕЦ ще агитира Инициативният комитет, представляван от Стефан Воденичаров, който събра над 700 хиляди подписа в своя подкрепа. Също „за“ ще ни убеждават 76-те народни представители, участвали в преформулирането на въпроса.

izbori23 300x225 Започва разяснителната кампания за националния референдумИнициативни комитети начело с Иван Иванов и Мария Капон ще доказват защо трябва да отговорим с „не“ на въпроса. Кампанията ще се финансира основно със средства на инициативните комитети. Разрешени са и дарения.

Хората, които ще гласуват по настоящ адрес, най-късно до 12 януари трябва да обявят това пред общинската администрация. До края на днешния ден избирателите с трайни увреждания могат да направят заявка за гласуване с подвижна избирателна урна. Секции в чужбина ще се разкриват, ако има подадени поне 20 заявления от български граждани, предаде КРОСС.

 Започва разяснителната кампания за националния референдум

bookmark Започва разяснителната кампания за националния референдумsvejo Започва разяснителната кампания за националния референдумgoogle Започва разяснителната кампания за националния референдумdelicious Започва разяснителната кампания за националния референдумstumbleupon Започва разяснителната кампания за националния референдумfacebook Започва разяснителната кампания за националния референдумСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване