12/27/12 15:16
(http://www.klassa.bg/)

Цветан Цветанов отчете 2012 като най-успешната за МВР от двайсет години

Вътрешният министър Цветан Цветанов определи изминалата 2012 година като „най-успешната за МВР за последните двадесет години“.
Това стана по време на тазгодишната церемония по връчване на наградите „Полицай на годината".
Вицепремиерът благодари за успехите на всички свои служители и напомни за успешните акции на МВР през годината. Той припомни осъдителните присъди за „Наглите", които според него са изключителен успех както за МВР, така и за България.
Цветанов изтъкна и времената, в които отвличанията са били ежедневие и посочи, че те бързо се забравят. Той благодари на бившия главен прокурор и настоящ конституционен съдия Борис Велчев, който също присъстваше на церемонията и подчерта неговата лична ангажираност в процеса срещу групата на „Наглите".
„583 са жертвите на пътя тази година и отчитаме намаляване, в сравнение с предишни години, когато в страната имаше по 1000 - 1050 загинали при катастрофи. Когато има празници или почивни дни, колегите винаги са на работа, за да могат да гарантират спокойствието и сигурността“, каза още министър Цветанов. Цветанов обърна внимание и на помощта на неправителственият сектор в борбата с престъпността, и на гражданските инициативи, които се организират, както и законодателните промени, които се инициират, и даде за пример Мария и останалите майки, които са загубили децата си при инциденти на пешеходни пътеки.
За първи път тази година първата награда за „Полицай на годината” беше връчена на двама служители – инспекторите Калин Литов и Никола Павлов от отдел „Наркотици” към ГДБОП, като отличията им бе връчени лично от министър Цветанов. Втора индивидуална награда получи Димитър Желев от отдел „Разследване” към Национална полиция, трета индивидуална награда получи инспектор Иво Костадинов от Гранична полиция – Смолян.
Първа колективна награда получиха служителите от отдел „Митнически режим”, а вторта и трета награда бяха дадени на служителите от сектор „Престъпления срещу личността” и на екипажа на границно-полицейски кораб от Гранична полиция – Бургас.
Тази година бяха дадени и две награди за „Граждански принос”. Едната получи 15-годишният Марио, който спаси 8-годишно момче в Белоградчик, и Мария Димитрова с нейната фондация „Безопасни улици за Валя”.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване