12/28/12 19:52
(http://www.klassa.bg/)

YouTube “издърпа ушите“ на три музикални гиганта

YouTube – притежаваният от Google сайт за споделяне на видео съдържание, е изтрил над два милиарда нереални гледания на музикалните канали на Universal, Sony и RCA Records, съобщи Daily Dot.

Решението очевидно е било взето след като от YouTube установили, че въпросните музикални компании са използвали услуги за генериране на неистинни гледания, като за целта са били наети сайтове като Fiverr, коментират отtomsguide.com.

От акцията по прочистване най-сериозно е била засегната Sony/BMG. Гледаемостта спаднала от 850 млн. на едва 2,3 млн. При RCA спадът бил от 159 на 120 млн., a при Universal – с над 1 милиард до 6 млрд. гледания.

От Google потвърдиха, че въпросните компании са нарушили условията за ползване, които забраняват на потребителите да повишават гледаемостта на видео файловете по изкуствен път. Оттам отбелязаха, че предприетите мерки са били "в изпълнение на политиката за преброяване на гледанията".

Услугите, които обещават изкуствено увеличаване на гледаемостта на дадени материали в мрежата, са широко разпространени в мрежата. Днес съществуват множество сайтове като YouLikeHits, които позволяват на потребителите да увеличат броя на like-овете във Facebook, както и броя на последователите в Twitter.












Daily Dot










Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване