12/28/12 09:00
(http://www.klassa.bg/)

Георги Миланов е новият №1 в българския футбол

Младият халф на Литекс и българския национален отбор Георги Миланов бе избран за Футболист №1 на България за 2012 година.

По този начин 20-годишният талант счупи рекорда на Димитър Бербатов за най-млад състезател, удостоен с тази чест. Седемкратният победител Бербатов бе 21-годишен, когато спечели класацията за първи път. Георги Миланов бе избран и за футболист №1 на "А" група за отминаващата година.

Негов подгласник стана бранителят на Партизан Иван Иванов, който се превърна в един от най-силните футболисти на "гробарите" откакто акостира в Белград. Трети в класацията остана футболистът на ПСВ Станислав Манолев, който записа силни игри за националния отбор под ръководството на Любослав Пенев.

Новият №1 на България Георги Миланов бе избран и за футболист №1 на "А' група, като зад себе си младокът остави двамата футболисти на шампиона Лудогорец Емил Гъргоров и Светослав Дяков. Георги Миланов получи наградата лично от ръцете на наставника си в Ловеч Христо Стоичков.

Наградата за най-голям принос за развитието на футбола в България получи националният селекционер Любослав Пенев, под чието ръководство "трикольорите" най-сетне възвърнаха облика си на истински отбор.

С приза за най-красив гол бе награден португалският футболист на Берое Давид Каядо, който през тази година отбеляза истински шедьовър в мрежата на Литекс. Наградата за феърплей "Георги Аспарухов" отиде в ръцете на младия вратар Стефано Кунчев, който имаше смелостта да си признае за предложение да участва в уговорен мач.

За откритие на сезона бе посочен младият нападател на Левски Антонио Вутов, който със скромната си възраст постави рекорд при дебюта си за "сините".

Специална награда получи Стилиян Петров, който през 2012 година започна тежка битка с левкемията.










iNews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване