12/28/12 13:30
(http://radiomilena.com/)

Мирослав Найденов: В България има около 120 000 ловци

miroslav naidenov1 245x300 Мирослав Найденов: В България има около 120 000 ловциМотото на днешния ден е „Ловът – едно безопасно хоби“. Това заяви министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов на демонстрацията по безопасен лов в Държавно ловно стопанство „Витиня“. На демонстрацията ще има показно на инструктаж преди лов, стрелба на специално стрелбище и показно – как се извършват проверки от Агенцията по горите, предаде КРОСС.

Министър Найденов заяви, че в България има около 120 000 ловци, като за тази година са само два смъртни случаи, единият от тях е криминален. По време на лов има златни правила, който трябва да се спазват и всеки път се припомнят от отговорника на дружината, а те са: ловува се само със законно оръжие и дадено разрешително за него, ръководителят задължително провежда инструктаж преди лова и проверява за членска карта, ловен билет и разрешително за притежание на оръжие. Всеки ловец трябва да спазва установените норми, броят на ловците при групов лов трябва да не е по – малък от 8 и не повече от 20 души, а ловните кучета трябва да не са повече от 10, обясни още Найденов.

Той подчерта, че е забранена употребата на алкохол и упойващи вещества преди и по време на лов, всички ловци участващи при групов лов трябва да се екипирани със шапка и жилетка с ярък цвят, при лова на дива свиня и едър дивеч се използват само боеприпаси тип „куршум“, като абсолютно са забранени сачмите, не само, защото са опасни, но и не са хуманни при лова на животни, заяви още министърът на земеделието и горите.

Той добави, че Агенцията по горите има пълномощията да извършва проверки и да налага санкции при липса на светлоотразителни елементи от 100 до 500 лв., при констатиране на алкохол над 0,5 промила и упойващи вещества ловецът, който ги е употребил се наказват с глоба до 2000 лева, също така те имат правомощията да отстраняват ловец и да издадат протоколи.

 Мирослав Найденов: В България има около 120 000 ловци

bookmark Мирослав Найденов: В България има около 120 000 ловциsvejo Мирослав Найденов: В България има около 120 000 ловциgoogle Мирослав Найденов: В България има около 120 000 ловциdelicious Мирослав Найденов: В България има около 120 000 ловциstumbleupon Мирослав Найденов: В България има около 120 000 ловциfacebook Мирослав Найденов: В България има около 120 000 ловциСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване