12/29/12 06:24
(http://www.klassa.bg/)

Барак Обама заяви, че е умерен оптимист относно преодоляването на „фискалната скала”

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че е „умерен оптимист” относно постигането на споразумение в Конгреса в последния момент, за да се избегне опасната фискална криза, която може да предизвика рецесия в страната и да разтърси световните пазари, предаде АФП.
Обама посочи след срещата с лидерите в Конгреса, че демократите и републиканците в Сената трябва да работят извънредно през уикенда, за да се отмени увеличаването на данъците и съкращаването на разходите преди крайния срок на 1 януари.
„Днес имахме конструктивна среща. Аз съм умерен оптимист относно това, че може да бъде постигнато споразумение”, посочи Обама. Той заяви, че ръководителите на парламентарните групи на демократите и републиканците в Сената ще се опитат да постигнат споразумение, с което да бъде защитена средната класа от повишаването на данъците, което ще влезе в сила във вторник.
В същото време държавният глава предупреди, че ако преговорите се провалят, той ще изиска Конгресът да гласува увеличаване на данъците за всички американски семейства, чийто годишен доход е над 250 хиляди долара, както и удължаване на пособията за безработица за два милиона души.
Подобен сценарий ще постави републиканците в трудна политическа позиция, тъй като в случай, че те откажат, Белият дом ще може да ги обвини за фискалната криза.



























АФП


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване