12/29/12 08:02
(http://www.klassa.bg/)

„Гласът на Америка”: Опозицията в Гана ще оспорва резултатите от изборите

Основната опозиционна партия в Гана подаде жалба във върховния съд на страната за отменяне на резултатите от президентските избори, които бяха спечелени от настоящия държавен глава Джон Махама, предаде радио „Гласът на Америка”.
„Новата патриотична партия” съобщи, че е представила пред Върховния съд доказателства за извършени фалшификации и нарушения по време на вота по-рано този месец. Представители на партията посочват, че е събрана информация за над 26 избирателни секции в цялата страна.
Според официалните резултати Махама набра 50,7%, състезавайки се с още седем кандидати, докато Нана Акуфо-Адо се нареди на второ място с 47,7%.
Избирателната комисия позволи някои секции да отворят врати втори ден заради възникването на технически проблеми с новите машини за биометрично гласуване, които предизвикаха големи забавяния. Машините сканират отпечатъците от пръстите, за да идентифицират регистрираните избиратели.




















„Гласът на Америка”


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване