01/02/13 12:31
(http://radiomilena.com/)

Заместник на Найденов разрешил строежа върху защитените дюни в Несебър

37a351c282aaa81a98d3a70663408a32 300x157 Заместник на Найденов разрешил строежа върху защитените дюни в НесебърЗаместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова е подписала скандалната сделка за продажбата на 29 декара държавна земя край Несебър, предаде КРОСС.

Подписвам, защото на мен ми се носи за подпис, коментира действията си заместникът на Мирослав Найденов, каза Боянова по време на брифинг в ДФ „Земеделие”. Нямам специално отношение към тази преписка, категорична бе тя.

Аз съм замествала министъра. Когато идва при мен документация, тя е с всичките си приложения. Има експерти, които подготвят всички преписки. Тази преписка е била окомплектована и по процедура няма никакви нарушения, каза още зам.-министър Боянова.

В своя защита тя добави, че не е оценител. Нямам експертизата да преценя дали е висока или ниска оценката.

Преди два дни стана ясно, че върху защитените пясъчни дюни в Несебър е започнало строителство на жилищен комплекс. Според местни еколози, става дума за терен от близо 29 декара. Работата е започнала в празничните дни, когато държавните структури почиват.

Според природозащитника Тома Белев, алармирал за случващото се във Facebook,  държавата е загубила най-малко 3.5 млн. лв. от неизгодна сделка на Министерството на земеделието и храните в края на годината.

Теренът с пясъчни дюни попада на първа линия на морето, защото отстои на 100 метра от брега, където по закон строителството върху дюни е забранено, посочва още Тома Белев.

По-малко от 12 часа преди настъпването на новата година министър Мирослав Найденов даде обяснения във връзка с  разпространена от Коалиция „За да остане природа“ информация, че багер копае в терен от „Натура 2000” край морето.

Тогава той съобщи, че по разпореждане на премиера Бойко Борисов в първите работни дни след празниците ще бъде създадена междуведомствена комисия, която да проследи цялата процедура по продажбата.

 Заместник на Найденов разрешил строежа върху защитените дюни в Несебър

bookmark Заместник на Найденов разрешил строежа върху защитените дюни в Несебърsvejo Заместник на Найденов разрешил строежа върху защитените дюни в Несебърgoogle Заместник на Найденов разрешил строежа върху защитените дюни в Несебърdelicious Заместник на Найденов разрешил строежа върху защитените дюни в Несебърstumbleupon Заместник на Найденов разрешил строежа върху защитените дюни в Несебърfacebook Заместник на Найденов разрешил строежа върху защитените дюни в НесебърСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване