01/02/13 15:45
(http://www.hsnovini.com/)

Няма сериозно пострадали в новогодишната вечер

Д-р Димитър Кючуков- началник Спешно отделение

Намаляване броя на пострадалите в новогодишната вечер регистрират от Спешното отделение в Хасково.

Няма ранени след употреба на пиротехнически материали, както преди 2- 3 години, когато е имало трайно увредени крайници, коментираха от отделението.  5- тима пък са тези, натровили се с алкохол. Те са били дезинтоксикирани в отделението, след което са се прибрали за домашно лечение. Лекарите споделят, че се наблюдава тенденция в последно време, все по- малко да са пострадалите по новогодишните празници.

“През последните 2 години има по- малко пациенти, които са засегнати травматично от пиротехнически средства. Може да се каже и че по- малко са вече злоупотребилите с алкохолни средства. Те са предимно сред по- младите”, коментира за Хасково Новини началникът на отделението д-р Димитър Кючуков.

Липсват и характерните за предни години порезни рани от битов характер. Тази тенденция се е запазила и от коледните празници, когато също са били по- малко случаите на пострадали. През почивните дни през спешно отделение в Хасково са преминали около 300 пациенти, които обаче са свързани с общата заболеваемост на населението. Те са били настанени в специализираните отделение в града, където им е била оказана необходимата грижа. За цялата 2012- та година през спешното са преминали над 23000 пациенти, коментираха оттам.

Младен Желязков

Намаление на пострадалите в новогодишната нощ отчетоха от спешното

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване