01/03/13 10:39
(http://www.klassa.bg/)

Жерар Депардийо с нова роля и руско гражданство?

Жерар Депардийо ще се снима  в "Жълтите очи на крокодилите" - филм по бестселъра на Катрин Панкол, заедно с дъщеря си Жули и Еманюел Беар, съобщи френската преса.. Авторката Катрин Панкол, превеждана у нас с логото на Колибри, е сред най-нашумелите френски писатели. Книгите и се продават в милионни тиражи в Европа. Проектът ще осъществи режисьорката Сесил Телеман.
Междувременно от Москва дойде новината, че президентът Путин е готов да даде руско гражданство на актьора. Жестът на Путин бе провокиран от желанието на Депардийо да се откаже от френското си гражданство заради високите данъци.

"Ако Жерар поиска резиденция или руски паспорт, ще ги получи, вече е взето решение", каза самият Путин на многолюдна пресконференция.  Президентът призна, че се познава лично с актьора и че е убеден, че той се чувства французин.

Преди дни председателят на Центъра за демографска политика (ЦДП) Искрен Веселинов пък предложи на Депардийо и милиардерът собственик на луксозната империя "Луи Вюитон" Бернар Арно да станат български граждани.
Не без ирония в писмо той им изброи редица "достойнства" на страната ни като дестинация за елитни емигранти.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване