01/05/13 00:45
(http://www.klassa.bg/)

Григор Димитров - за амбициите си, Надал и Бризбейн

Най-добрият тенисист на България Григор Димитров стартира превъзходно новата 2013 година, като хасковлията достигна два полуфинала на турнира в Бризбейн - на сингъл и на двойки.

Тази нощ Гришо победи в два сета бившия №8 в света Юрген Мелцер и е на крачка от финала, като негов съперник на ½-финалите ще бъде добре известният кипърец Маркос Багдатис. Ако българинът изкове успех и продължи напред, това ще означава и първи финал на български тенисист в турнир от ATP.

Двубоят между Григор Димитров и Маркос Багдатис ще се проведе в събота от 4.00 часа българско време, като малко по-късно е и полуфиналът на двойки.

"По време на паузата между двата сезона тренирах повече от пет седмици. Имах и добри, и лоши дни, но гледам в дългосрочен план и за мен най-важното нещо е как ще се представя на турнирите от Големия Шлем. Този в Бризбейн е като подготовка, на който можеш да свериш часовника си и да видиш къде се намираш в момента. Засега съм доста доволен от резултатите", коментира Григор на пресконференцията си в Бризбейн.

Хасковлията заяви, че се чувства доволен и от сервиса си, който му е помогнал много срещу Юрген Мелцер.

"Да, в последните няколко дни сервирам доста добре и като цяло на корта се чувствам много добре . Днес (срещу Мелцер) бе един от онези мачове, в които не се чувствах на 100% , но трябваше да мина през това и сервисът бе нещото, което ми помогна. Щастлив съм от това".

Григор Димитров призна, че се чувства натъжен от здравословните проблеми на бившия №1 на планетата Рафаел Надал. Матадора не е играл тенис от лятото на миналата година, като наскоро стана ясно, че ще пропусне и задаващия се Australian Open.

"Вярвам, че Рафа липсва на всички ни. Е, за всички не знам, но на мен със сигурност", довери Григор.

"За младите момчета като мен, Раонич, Харисън и Томич е много важно да се представим добре през 2013 г. и да се възползваме от нея, ако някъде ни се отвори възможност. Разбира се, целта ни през новата година е да станем по-добри като тенисисти, а аз си пожелавам и да остана здрав", добави още най-добрият български тенисист.

Относно предстоящия двубой с Маркос Багдатис, който може да добие историческа стойност за Григор Димитров и българския тенис като цяло, нашето момче заяви:

"Очаквам да се получи хубав мач. С Маркос сме играли на няколко пъти и доста добре познаваме играта си. Просто искам да изляза на корта, да се наслаждавам и да играя играта си. Разбира се, и да импровизирам малко", обясни Гришо.





















iNews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване